Loop mee voor drinkwater in Afghanistan

Walk4Water - 23 maart 2013 - Kootwijkerzand

Op zaterdag 23 maart 2013 organiseert ZOA de sponsorloop Walk4Water op het Kootwijkerzand.

Ontdek, beleef en ervaar Walk4Water 2013

Dit jaar zijn er spectaculaire nieuwe routes uitgestippeld door bos, over heide en zand! Wie gaat de uitdaging aan om 7, 10 (ook voor hardlopers) of 20 kilometer te lopen voor water in Afghanistan? De laatste kilometers loopt iedereen met een jerrycan met vijf liter water. Zo ervaren de deelnemers hoe het is om kilometers te moeten lopen voor water. Naast de sponsorloop zijn er allerlei activiteiten die in het teken staan van de Afghaanse cultuur: vliegers maken, Afghaanse thee en lekkernijen proeven of deelnemen aan de nationale volksdans bijvoorbeeld.

ZOA project Afghanistan

De opbrengst wordt door ZOA besteed aan het herstel en de aanleg van waterpompen en latrines in Deh Sabz, Afghanistan. Daarnaast zal er aan de bevolking worden uitgelegd waarom hygiëne zo belangrijk is. Op deze manier kunnen er ongeveer 12.000 mensen toegang krijgen tot schoon drinkwater. Hierdoor zal de gezondheid van de inwoners van Deh Sabz verbeteren.

Inschrijven

Kom ook naar Walk4Water en loop mee! Want lopen voor water redt levens. Kijk op www.walk4water.nl voor meer informatie en opgave. Per deelnemer vraagt ZOA een minimale sponsorbijdrage van € 30,-. Met dit bedrag krijgt één Afghaan al toegang tot schoon drinkwater en betere hygiëne! Loop je met je hele gezin? Dan vraagt ZOA een minimale sponsorbijdrage van € 60,-.